Welkom op de GVK Brugdekplank website van krafton®

Aanleg Voetgangersbruggen en Fietsbruggen Haarlem met GVK Brugdekplanken 500.55

Vanwege een grootschalige renovatie van het Schoterbos in hartje Haarlem mochten wij 772 m2 GVK Brugdekplank 500.55 leveren voor de aanleg van voetgangersbruggen en fietsbruggen. Vanwege de wateroverlast, slechte toegankelijkheid en het oude drainagesysteem was een renovatie van het Schoterbos noodzakelijk. De Gemeente besloot het stadspark te verrijken met meer ruimte voor water, een royaal stelsel van (scharrel)paden en meerdere fietspaden. Het nieuwe natuurpark van in totaal 24 hectare kenmerkt zich door de waterrijke invulling en herkenbare plekken zoals het nutstuineiland, evenementeneiland en de speelheuvel.
Vanwege de vele waterroutes was de aanleg van GVK voetgangersbruggen en GVK fietsbruggen onvermijdelijk. krafton leverde aan aannemer Oosterhof Holman zo’n 772 m2 aan GVK Brugdekplanken voor zes bruggen in het Schoterbos. De GVK Brugdekken waar zowel fietsers, als voetgangers gebruik van maken hebben per gebruikstype duidelijk verschillende kleuren antislip- en slijtlagen gekregen. Zo is het ook op het brugdek duidelijk welk wegdeel bestemd is voor fietsers en welk deel voor voetgangers.

Cliënt

Gemeente Haarlem

Locatie

Schoterbos, Haarlem

Product

Plank 500.55
772m2

Jaar

2021

Schoterbos Haarlem Fiets- en voetgangersbrug

Gemeente stelt zelf antislip- en slijtlagen met kleur samen voor voetgangersbruggen en fietsbruggen

Ook Gemeente Haarlem besloot de GVK Brugdekplanken van de voetgangersbruggen en fietsbruggen te voorzien van verschillende kleuren antislip- en slijtlagen. Naast dat er gekozen werd tussen een korrelgrootte van 0,7 tot 3,0 mm, was het ook binnen dit project mogelijk een kleurkeuze te maken. De standaardkleuren van onze slijtlagen zijn namelijk grijs, zwart, rood en zandkleur. Een verschil in kleuren op het GVK Brugdek is bevorderlijk voor de veiligheid op de brug en daarom altijd aan te raden. Het is voor de gebruikers van de brug namelijk direct duidelijk op welk gedeelte zij de oversteek moeten maken. Onze betrouwbare slijtlagen bestaan uit Amaril korrels. De korrels zijn ijzerhoudende, samengevoegde mineralen die tezamen goed bestand zijn tegen zuren, vetten, oliën en wisselende weersomstandigheden.

Ontvang binnen enkele minuten

een offerte op maat via onze tool

Offerte aanvragen

Heeft u een vraag over onze producten?

Neem gerust contact met ons op

Neem contact op