Welkom op de GVK Brugdekplank website van krafton®

GVK Brugdekplanken voor een voetgangersbrug en fietsbrug

Tijdens een bruginspectie in het Duitse Crailsheim in 2012 bleek dat de houten bekleding van de brug zeer zwaar was beschadigd. Naast dat gaten en scheuren in het dek zorgden voor een verhoogde kans op ongelukken, openden in sommige delen van de hoofdliggers zelfs de lijmverbindingen. De oorzaak van deze openingen? Jarenlange zijdelingse regeninslag, iets waar bruggen jaar in, jaar uit onderhevig aan zijn. Vanwege de uiteenlopende werkzaamheden binnen dit buitenlandse project is dit een GVK Brugdek referentie om trots op te zijn.

Cliënt

Duitse gemeente (Cralisheim)

Locatie

Duitsland

Product

krafton® GVK 500.55

Jaar

2015

krafton® GVK Brugdekken vernieuwing

GVK Brugdek voet- en fietsbrug met extra coating en een permanente afvoer

Tijdens de renovatie in 2015 vervingen wij de huidige houten brugplanken met duurzame GVK Brugdekdelen, type krafton 500.55. Ook beschermden wij de zijdelen van de brug van bovenaf met behulp van plaatwerk-afdekkingen. Zowel de GVK Brugdekdelen, als de plaatwerk-afdekkingen behandelden wij ter bescherming tegen natuurinvloeden en hevig gebruik al tijdens de productie met een extra coating. Zo konden wij niet alleen een langdurig, maar ook een veilig gebruik van de GVK Brugdek voet- en fietsbrug garanderen.

Door de buitenste twee rijen met roestvrij stalen schroeven te bevestigen op de bestaande liggers, klemden we de tussenliggende GVK Brugdekdelen muurvast op de fietsersbrug. Door deze montage wisten wij de gerenoveerde brug binnen een kort tijdsbestek op te leveren. Daarnaast voorkwamen wij permanente vochtophoping door een hellende EPFM-folie te monteren op het verstijvende hout. De brug kon al snel weer in gebruik worden genomen door de voetgangers en fietsers.

Ontvang binnen enkele minuten

een offerte op maat via onze tool

Offerte aanvragen

Heeft u een vraag over onze producten?

Neem gerust contact met ons op

Neem contact op