Welkom op de GVK Brugdekplank website van krafton®

Het GVK Brugdek van krafton is milieuvriendelijk. Maar wat betekent het veel gebruikte ‘milieuvriendelijk’ eigenlijk? En waarom is een GVK Brugdek milieuvriendelijk? Met milieuvriendelijk wordt bedoeld dat een product op een bepaalde wijze is geproduceerd dat beter is voor het milieu in vergelijking met andere schadelijke producten. Iets wat milieuvriendelijk is, is niet schadelijk voor het klimaat en onze leefomgeving. Een milieuvriendelijke productie- of werkwijze vindt bijvoorbeeld plaats met behulp van duurzame grondstoffen en verbruikt minder energie. Maar milieuvriendelijk kan ook betrekking hebben op de hoeveelheid afval of overschot ten opzichte van de alternatieven. Daarnaast heeft milieuvriendelijk ook betrekking op het feit dat er gebruik wordt gemaakt van (zelf opgewekte) groene energie of gerecycled materiaal.

Het GVK Brugdek van krafton is zoals benoemd milieuvriendelijk. Het milieuvriendelijke kenmerk heeft bij krafton betrekking op het gehele proces van productie tot aan plaatsing. Want naast een energie-efficiënte productie, maakt krafton ook gebruik van duurzame grondstoffen en produceren we GVK Brugdekken die naast een zeer lange levensduur, ook gemakkelijk te transporteren, monteren, onderhouden en te recyclen zijn. Deze combinatie resulteert in een milieuvriendelijk GVK Brugdek dat vanuit een duurzaam productieproces zeer lang in gebruik is en aan het einde van de levensduur gerecycled wordt op basis van de terugnamegarantie van krafton. De vervuilende emissie tijdens productieprocessen, het transport en de plaatsing van een milieuvriendelijk GVK Brugdek is minimaal ten opzichte van de processen van stalen en betonnen bruggen.


Nader uitgelicht ‘Milieuvriendelijk’

Bij de productie van milieuvriendelijke producten vindt geen verontreiniging van de omgeving plaats, worden er geen natuurlijke grondstoffen uitgeput en wordt er geen schade aan de biodiversiteit toegebracht. De ecologische voetafdruk van milieuvriendelijke producten is dan ook nihil.

De 11 kenmerken van milieuvriendelijk GVK Brugdek

 • Een milieuvriendelijk GVK Brugdek is 100% recyclebaar
 • Productie-energie van glasvezel ligt 75% lager dan productie-energie staal
 • GVK Brugdek is 75% lichter dan stalen brugdek
 • 50% minder energie bij transport en assemblage GVK Brugdek ten opzichte van stalen en betonnen brugdekken
 • Bij de bouw van betonnen brug wordt 100% meer koolstofdioxide uitgestoten dan bij de bouw van een milieuvriendelijk GVK Brugdek
 • Minimale uitstoot schadelijke bijproducten tijdens productie GVK Brugdek
 • Productie grondstoffen van GVK Brugdek heeft weinig negatieve impact 
 • Geen schadelijke conserveringsmiddelen of thermische processen bij milieuvriendelijk GVK Brugdek
 • GVK afval fungeert als hoogwaardige brandstof en grondstof binnen cementindustrie
 • Milieuvriendelijke brug heeft een levensduur van 100 jaar
 • Milieuvriendelijk GVK Brugdek is onderhoudsarm

Vind hier meer informatie over de kenmerken van ons duurzame GVK brugdek.

Milieuvriendelijke voorbeelden van ons bedrijf

Naast onze zelfvoorzienende duurzame productieprocessen en gemakkelijk te transporteren, monteren en onderhouden GVK Brugdekken heeft krafton enkele jaren geleden de terugnamegarantie in het leven geroepen. Deze terugnamegarantie is een mooi voorbeeld van onze inspanningen omtrent de realisatie van een milieuvriendelijk product. De terugnamegarantie heeft betrekking op het retourneren van (tijdelijk) gebruikte GVK Brugdekken. Met de terugnamegarantie nemen wij glasvezelversterkte brugdekken terug in de fabriek nadat een tijdelijk project is afgerond of als het GVK Brugdek na zo’n 100 jaar aan het einde van de levensduur is. Onze terugnamegarantie draagt bij aan de verduurzaming van het bezit en biedt na gebruik de mogelijkheid de hoeveelheid overschot te minimaliseren. Na terugname bekijken onze specialisten welke GVK Brugdekplanken we zonder (grote) herstelwerkzaamheden een tweede leven geven binnen een andere toepassing. De GVK Brugdekplanken die niet te herstellen zijn, worden volledig gerecycled en verwerkt binnen nieuwe toepassingen.

Milieuvriendelijker door recycling

Hoewel onze brugdekken milieuvriendelijk zijn en we door middel van retourneren recycling van onze eigen producten mogelijk maken, zijn we ook continu op zoek naar recyclebaar polyester uit andere sectoren. krafton durft namelijk te investeren in nieuwe innovatieve oplossingen om de productieprocessen nog milieuvriendelijker te maken. Zo zijn we hard bezig met de recycling van afgeschreven polyester toepassingen.

Beperking emissie en verduurzaming bezit

Naast onze inspanningen omtrent milieuvriendelijke bedrijfsprocessen, wordt de wetgeving omtrent de emissie voor, tijdens en na productie ook steeds strenger. Zo werd er in Klimaatakkoorden besloten dat bedrijven hun emissie op korte termijn moeten beperken. Daarnaast worden zij ook aangespoord te investeren in duurzame alternatieven die door toekomstige generaties gebruikt gaan worden. krafton heeft hier al jarenlang geen omkijken naar, aangezien de emissie tijdens de productie ver onder het maximum blijft. Daarentegen helpen wij opdrachtgevers met onze milieuvriendelijke GVK Brugdekken de uitstoot tijdens renovatie of nieuwbouw zo laag mogelijk te houden en het bezit te verduurzamen.

Meer over GVK Brugdekplanken en GVK Brugdekdelen

Onze GVK Brugdekplanken zijn stuk voor stuk voorzien van zowel een TÜV geteste antislip-slijtlaag. Wij garanderen dat onze GVK Brugdekplanken direct veilig in gebruik kunnen worden genomen. Zo voldoen de GVK planken naast de evaluatiegroepen R12 en R13 van slipweerstand, ook aan klasse E van brandwerendheid (volgens EN13501-1:2007+A1:2009 en ISO11925-2:2010).

Bekijk welke planken mogelijk zijn en ontvang direct een offerte op maat.

Offerte aanvragen