Welkom op de GVK Brugdekplank website van krafton®

Glasvezelversterkt kunststof vindt u in een grote verscheidenheid aan toepassingen terug. Zo is de productie duurzaam, energie-efficiënt en heeft het een versterkend karakter. Als product van de toekomst vinden we het terug binnen de automotive, scheepsbouw en luchtvaart, maar ook binnen de bouw van viaducten, gebouwen en dus brugdekken, vlonders en steigers. Glasvezel is duurzaam, sterk, corrosiebestendig en recyclebaar.

10 voordelen van duurzame brug op maat

1 – Lichtgewicht

Een duurzame brug op maat is zonder aan het sterkte in te leveren zo’n 75% lichter dan een stalen brugdek. Hierdoor kunnen de onderdelen van duurzame bruggen op maat in grote volumes worden gefabriceerd, opgeslagen, getransporteerd en gemonteerd worden. Het lage gewicht draagt bij aan het lage energie- en brandstofverbruik ten opzichte van staal-, hout- en betonmaterialen.

2 – Lage installatiekosten

De besparing op gewicht maakt het ook mogelijk de duurzame brug op maat gemakkelijk en binnen afzienbare tijd te installeren. Zo worden kleine GVK planken zelfs handmatig verplaatst. Naast dat er dus minder energieverbruik plaatsvindt tijdens montage, wordt een duurzame brug ook sneller in gebruik genomen.

3 – Hoge weerstand tegen chemicaliën

GVK Brugdekonderdelen hebben een hoge weerstand tegen chemicaliën, waardoor ze in tal van toepassingen gebruikt kunnen worden. Naast de reguliere voetgangers-, fiets- en voertuigbruggen zien we glasvezelversterkte brugdekken ook terug als platforms, laadvloeren, scheepsdekken, booreilanden en rioleringssystemen. Vretende stoffen en vloeistoffen zoals oliën, benzine, reinigingsmiddelen, zuren en dooizouten hebben geen invloed op het brugdek. Daarnaast roest GVK niet.

4 – Hittebestendig

Glasvezelversterkte kunststoffen zijn zeer hittebestendig. Zelfs bij hoge temperaturen behouden ze hun stabiele structuur en vorm. Indien gewenst, werkt uw duurzame brug op maat ook extra brandvertragend.

5 – Onderhoudsarm

Door de samenstelling van de GVK Brugdekplanken op uw duurzame brug blijft regelmatige onderhoud uit. Het GVK Brugdek is tijdens de lange levensduur immers bestand tegen wisselende weersomstandigheden, chemicaliën en zwaar gebruik.

6 – Thermisch isolerend

Uw duurzame brug op maat is thermisch isolerend. Dat betekent dat het materiaal bestand is tegen zowel kou, als hitte. Dit element is met betrekking tot het gebruik erg belangrijk. Zowel ijsvorming, als extreme verhitting blijft minimaal en draagt bij aan de veiligheid van de brug. Daarnaast verlengt de thermische isolatie de levensduur van de brug. Extreme temperatuurschommelingen blijven namelijk uit, waardoor de brug minder krimpt en groeit. Zo draagt de thermische isolatie bij aan het minimaliseren van het energieverbruik tijdens het beheren van de brug.

7 – UV- en weerbestendig

Het polyester, de hars en het glasvezel zorgen tezamen na uitharding voor een GVK Brugdek op maat dat bestand is tegen UV-straling en het weer. Ongeacht de mate van invloed behoudt het kunststof vorm, kleur en functie.

8 – Niet magnetisch

GVK Brugdekken zijn niet geleidend. Dit betekent dat er geen risico is dat elektriciteit wordt vastgehouden of wordt doorgelaten. Er is dan ook geen sprake van de noodzaak tot extra aarding. Ook extra toepassingen voor het voorkomen van elektrolytische corrosie zijn niet nodig.

9 – Radar doorlatend

Elektromagnetische interferentie en radiofrequentie-zendingen worden, ongeacht dikte, door de GVK Brugdekken gelaten. Met name binnen de toepassing in fabrieken en maritieme sector is dit kenmerk een belangrijk vereiste.

10 – Recyclebaar

Naast dat de productie van uw duurzame brug op maat 75% minder energie verbruikt in vergelijking met de productie van bruggen van staal of aluminium, zijn GVK Brugdekplanken ook 100% recyclebaar. De gerecyclede GVK materialen zijn binnen tal van toepassingen te verwerken. Denk hierbij aan nieuwe brugdekken, maar ook ter versterking van andere constructies.

Meer over GVK Brugdekplanken en GVK Brugdekdelen

Onze GVK Brugdekplanken zijn stuk voor stuk voorzien van zowel een TÜV geteste antislip-slijtlaag. Wij garanderen dat onze GVK Brugdekplanken direct veilig in gebruik kunnen worden genomen. Zo voldoen de GVK planken naast de evaluatiegroepen R12 en R13 van slipweerstand, ook aan klasse E van brandwerendheid (volgens EN13501-1:2007+A1:2009 en ISO11925-2:2010).

Bekijk welke planken mogelijk zijn en ontvang direct een offerte op maat.

Offerte aanvragen