Welkom op de GVK Brugdekplank website van krafton®

Productiecontrole van krafton® GVK Brugdekdelen

Onze jarenlange ervaring in de productie van glasvezelversterkte kunststofprofielen (GVK) is een garantie voor een constante, hoge productkwaliteit. Maar kwaliteit moet blijvend worden gecontroleerd. Hiervoor beschikken wij onder meer over geavanceerde Zwick-Roell-testapparatuur, waarmee we de profielen en planken mechanisch kunnen testen volgens de opgegeven normen.

Van de selectie van grondstoffen tot de controle over het eindproduct, volgen wij een goed doordacht en bewezen kwaliteitsbeheersysteem. Middels onze controleprocedures monitoren we onze GVK-producten op basis van de applicaties.

Afgezien van de kwaliteitscontrole in de fabriek, is er een halfjaarlijkse externe inspectie van de productie en productieprocessen door SKZ. Dit is nog een extra garantie voor betrouwbaarheid en kwaliteit.

Goede communicatie en samenwerking met onze klanten en leveranciers dragen er verder aan bij dat wij altijd optimale oplossingen bieden op basis van de behoeften van onze klanten.

Toelatingen en certificeringen

De goedkeuringen en certificeringen die we hebben op onze producten worden hieronder beschreven.
Vanwege de recente wijziging in de bedrijfsnaam van Bijl Profielen naar krafton®, staan hier ook geldige certificaten tussen, die zijn uitgegeven onder W.B. Bijl Profielen b.v.

Europese Norm EN 13706

De Europese norm EN 13706 – Versterkte kunststofcomposieten, specificaties voor gepultrudeerde profielen – dekt constructies waarbij het draagvermogen een essentieel criterium is en de profielen een ondersteunende functie hebben. De norm specificeert minimumvereisten voor kwaliteit, oppervlakte, toleranties en sterkte- en stijfheidswaarden in twee klassen:

  • E23 – voor de hoogste eisen
  • E17 – voor minder kritische toepassingen.

krafton® voldoet aan de E23 standaard. De standaard bestaat verder uit drie delen:

  • EN 13706-1: Classificatie en markering van constructieprofielen volgens matrix en versterkingsmateriaal, oppervlaktebehandeling, enz.
  • EN 13706-2: Testmethoden en toleranties en richtlijnen voor kwaliteitscontrole.
  • EN 13706-3: Minimale technische vereisten voor de twee klassen van de norm.

Alle krafton® brugdek plank profielen voldoen aan of overtreffen de vereisten van E23

DIBt Z-10.9-655: krafton® GVK Brugdekdelen

Onze krafton® GVK brugdekdelen en bevestigingsmethoden zijn DIBt-goedgekeurd. Het Duitse Instituut voor Bouwtechniek (DIBt), geeft als Duits certificeringsbureau, algemene bouwtoezichtgoedkeuringen (abZ) uit voor bouwmaterialen en -ontwerpen en geeft eveneens Europese Technische Assessments (ETA) uit voor bouwmaterialen en bouwuitrustingen.
De goedkeuringen van de algemene bouwinspectie zijn een zeer betrouwbaar bewijs van de geschiktheid en toepasbaarheid van bouwmaterialen met betrekking tot structurele vereisten voor constructies.

De DIBt-toelating op krafton® GVK-brugdekdelen, type 256.40, 500.40, 500.55, 400.85 en de bijbehorende montagemethoden is geldig tot augustus 2022.

Klik hier voor de DIBt-toelatingsdocument
Klik hier voor de GVK Brugdplanken

Vragen over ons GVK Brugdek of over krafton als GVK fabrikant?

Benieuwd hoe krafton als GVK producent naast de productie van duurzame brugdekplanken u nog meer van dienst kan zijn? Neem vrijblijvend contact met ons op of breng een bezoek aan onze GVK fabriek in Heijningen.

Meer over GVK Brugdekplanken en GVK Brugdekdelen

Onze GVK Brugdekplanken zijn stuk voor stuk voorzien van zowel een TÜV geteste antislip-slijtlaag. Wij garanderen dat onze GVK Brugdekplanken direct veilig in gebruik kunnen worden genomen. Zo voldoen de GVK planken naast de evaluatiegroepen R12 en R13 van slipweerstand, ook aan klasse E van brandwerendheid (volgens EN13501-1:2007+A1:2009 en ISO11925-2:2010).

Bekijk welke planken mogelijk zijn en ontvang direct een offerte op maat.

Offerte aanvragen