Welkom op de GVK Brugdekplank website van krafton®

Om het circulaire karakter van GVK Brugdekken van krafton te waarborgen, hebben wij een terugnamegarantie in het leven geroepen. Deze terugnamegarantie maakt het mogelijk voor beheerders van brugdekken om hun GVK Brugdek te retourneren op het moment dat een tijdelijk bouwproject is afgelopen of dat simpelweg de levensduur van het GVK Brugdek tegen het einde loopt. Gebruikte GVK Brugdekken kunnen in veel gevallen zonder (grote) herstelwerkzaamheden zo goed als nieuw aan een tweede leven beginnen. Het UV-, corrosie- en chemisch bestendige GVK materiaal is met haar sterke structuur en lange levensduur immers bijna niet kapot te krijgen. Is het GVK Brugdek na bijna 100 jaar echt niet meer te herstellen? Dan wordt het GVK Brugdek in z’n geheel gerecycled en verwerkt binnen nieuwe constructies.

De terugnamegarantie is, naast onze duurzame productieprocessen, een belangrijk element in ons streven naar een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Als maatschappelijk verantwoord ondernemer bieden wij met de terugnamegarantie onze opdrachtgevers een effectief instrument voor de verduurzaming van het bezit.

Retourgarantie stimuleert hergebruik GVK Brugdek

Deze retourgarantie stimuleert zowel ons, als onze opdrachtgevers GVK materialen te hergebruiken in plaats van nieuwe brugdekken te produceren. We zijn dan ook continu aan het onderzoeken op welke manieren en binnen welke toepassingen we de gerecyclede glasvezelversterkte kunststoffen gaan hergebruiken. Zo hebben we eigen procédés in ontwikkeling waarbij we versnipperd GVK materiaal verwerken tot hoogwaardige nieuwe producten. Denk hierbij aan het recyclen van afgeschreven polyester windmolenwieken en boten. Met de retourgarantie dragen we op een verantwoorde en duurzame manier bij aan zowel het terugbrengen van de overschotten van opdrachtgevers, als de emissie tijdens productie.

Het traject van terugname

Op het moment dat u als opdrachtgever besluit om gebruik te maken van de terugnamegarantie van krafton, starten wij ons terugnametraject op. Zo zorgen wij er bijvoorbeeld voor dat er voldoende ruimte is in onze opslag en kijken we hoe we uw GVK Brugdek zo snel als mogelijk een tweede leven gaan geven binnen nieuwe projecten. 

De terugname van het GVK Brugdek is vrij gemakkelijk te realiseren. Nadat we een datum van terugname hebben afgesproken, zorgt uw aannemer of interne dienst voor de demontage en transport van het GVK Brugdek. Net als de montage is het GVK Brugdek gemakkelijk te demonteren en te transporteren. Wij zorgen op onze beurt, indien nodig, voor begeleiding bij demontage en een snelle ontvangst. Binnen dit traject bent u als opdrachtgever verantwoordelijk voor zowel de operationele uitvoer van de demontage en transport, als voor de bijkomende kosten.

Hoe vaak zijn er terugnamen geweest?

Een mooi voorbeeld van de implementatie van de terugnamegarantie is het tijdelijke metroperron aan de Noord/Zuidlijn in Amsterdam. Binnen dit project was Gemeente Amsterdam in samenwerking met Heijmans Infra B.V. op zoek naar een duurzaam tijdelijk perron. Gemeente Amsterdam bevindt zich, net als andere (semi-)overheden, middenin de transitie van de verduurzaming van het bezit. En naast dat de realisatie van een metroperron van hout of beton te veel zou uitstoten, is de realisatie van dergelijke constructies ook zeer tijdrovend en arbeidsintensief.

Door GVK Brugdekplanken te gebruiken, voldeed Gemeente Amsterdam niet alleen aan haar eigen eisen omtrent duurzaamheid. Het werd ook mogelijk om met behulp van de snelle montagemethodes van krafton binnen afzienbare tijd een metroperron te realiseren. Het feit dat het GVK metroperron na gebruik over een relatief korte periode van 5 jaar belast is, maakt hergebruik mogelijk.

Terugname garantie en hergebruik

Het hergebruiken van het brugdek start nadat wij op basis van de terugnamegarantie een GVK Brugdek hebben teruggenomen in de fabriek. Zo controleren we of er GVK Brugdekplanken zijn die, vanwege schade, niet kunnen worden hergebruikt. Is dat in zeldzame kwesties het geval? Dan shredderen we deze planken en verwerken we ze in nieuwe GVK Brugdekplanken. Zo waarborgen we de circulaire eigenschappen van het GVK Brugdek. Maar dus niet voordat onze experts hebben beoordeeld of we de GVK Brugdekplanken kunnen herstellen en hergebruiken. Als na strenge controle blijkt dat de gebruikte GVK Brugdekplanken niet hoeven te worden versnipperd, worden ze na korte behandeling in onze opslag geplaatst. De GVK Brugdekplanken krijgen, afhankelijk van type bestellingen, redelijk snel een tweede of zelfs derde leven. Pas als dat echt niet mogelijk is, besluiten we tot recycling over te gaan.

Meer over GVK Brugdekplanken en GVK Brugdekdelen

Onze GVK Brugdekplanken zijn stuk voor stuk voorzien van zowel een TÜV geteste antislip-slijtlaag. Wij garanderen dat onze GVK Brugdekplanken direct veilig in gebruik kunnen worden genomen. Zo voldoen de GVK planken naast de evaluatiegroepen R12 en R13 van slipweerstand, ook aan klasse E van brandwerendheid (volgens EN13501-1:2007+A1:2009 en ISO11925-2:2010).

Bekijk welke planken mogelijk zijn en ontvang direct een offerte op maat.

Offerte aanvragen