Welkom op de GVK Brugdekplank website van krafton®

Wat is een slijtlaag?

Een slijtlaag faciliteert zowel een veilig gebruik van het oppervlak, als de bescherming van de onderliggende constructie tegen slijtage en scheuren. Slijtlagen op de GVK Brugdekken van krafton bestaan onder andere uit instrooimateriaal zoals vuurgedroogd zand, amaril of porfier. De grootte van deze samengevoegde, fijne, ijzerhoudende mineralen varieert, afhankelijk van de toepassing, tussen de 0.7 en 3 mm. Tezamen fungeren de slijtlaag en de korrels als antislip en faciliteren ze een veilig gebruik van het GVK Brugdek. Daarnaast beschermt de slijtlaag ook de onderliggende constructie.

Aanbrengen slijtlaag GVK Brugdek

Het aanbrengen van de slijtlaag op een GVK Brugdek vindt volledig automatisch en geconditioneerd plaats in onze fabriek. Doordat wij de slijtlagen in eigen beheer aanbrengen, is het voor u als klant mogelijk zelf een slijtlaag samen te stellen. Daarnaast kunnen we deze werkzaamheden binnen afzienbare tijd uitvoeren. U heeft tijdens het samenstellen van de slijtlaag ruime keuze uit verschillende kleuren en, afhankelijk van toepassing, beschikbare korrelgrootte. Op deze pagina vindt u enkele van onze meest gekozen slijtlaag -combinaties.

Slijtlaag GVK Brugdek Intensief getest

De methode die wij toepassen bij het aanbrengen van een slijtlaag op ons GVK Brugdek hebben wij in nauwe samenwerking met onze leverancier Resiplast ontwikkeld. Deze methode garandeert, op basis van intensieve testen en decennialange ervaring, betrouwbare antislip en slijtlagen met een lange levensduur. Als GVK producent geven wij dan ook een jarenlange garantie op onze GVK Brugdek slijtlagen.

Bij onvoorziene gebeurtenissen en vandalisme zijn onze GVK Brugdek slijtlagen gemakkelijk te herstellen. Zo hebben wij een methode ontwikkeld waarbij schade vakkundig en nagenoeg onzichtbaar wordt hersteld.

Meer over Antislip-slijtlagen

Het is dus mogelijk zelf een slijtlaag samen te stellen binnen de mogelijkheden van de toepassing van uw GVK Brugdek. De samenstelling komt voort uit enerzijds de keuze van de korrelgrootte en anderzijds de kleurkeuze.

-Korrelgroottes variëren van 0,7 tot 3,0 mm
-Standaardkleuren van korrelmaten 1-3 mm zijn, grijs, zwart, rood of zandkleur

Heeft u vragen?
Onze specialisten staan klaar om u verder te helpen.

Laat u adviseren