Welkom op de GVK Brugdekplank website van krafton®

krafton® slijtlaag “Zandkleur”

De krafton slijtlaag zorgt naast een betrouwbare, veilige ondergrond ook voor de bescherming van het materiaal onder de slijtlaag. Denk hierbij aan de GVK brugdekconstructie, maar ook aan de fundering, ondergrond, stalen kunststof of andersoortige grondstoffen waarop de slijtlaag is aangebracht.

slijtlaag brugdek zandkleur gele ondergrond blank gecaot

Benieuwd naar de mogelijkheden voor u?

Neem contact op

Wat is een slijtlaag?

Een slijtlaag faciliteert zowel een veilig gebruik van het oppervlak, als de bescherming van de onderliggende constructie tegen slijtage en scheuren. Slijtlagen op de GVK Brugdekken van krafton bestaan onder andere uit instrooimateriaal zoals vuurgedroogd zand, amaril of porfier. De grootte van deze samengevoegde, fijne, ijzerhoudende mineralen varieert, afhankelijk van de toepassing, tussen de 0.7 en 3 mm. Tezamen fungeren de slijtlaag en de korrels als antislip en faciliteren ze een veilig gebruik van het GVK Brugdek. Daarnaast beschermt de slijtlaag ook de onderliggende constructie.

Sterke eigenschappen van een slijtlaag

De slijtlagen van krafton hebben een grote buig- en treksterkte, zijn flexibel, waterdicht en bestand tegen chemische stoffen zoals olie, benzine, vloeistoffen, reinigingsmiddelen, zuren en dooizouten. Slijtlagen hechten, vanwege de hardheid en grillige structuur, goed aan het bindmateriaal. Daarnaast is een slijtlaag weerbestendig en voldoet het aan alle eisen omtrent een minimale impact op het milieu. We kunnen met zekerheid zeggen dat slijtlagen voor iedere toepassing een zeer betrouwbare, kwalitatieve bescherming biedt tegen de intrede van slijt.

Slijtlaag toepassingen

Slijtlagen zijn nodig om een veilig gebruik en behoud van de onderliggende constructie te garanderen. Gebruikers moeten immers verzekerd zijn van een optimale bescherming, ongeacht gebruikstype en -frequentie. Slijtvaste toepassingen worden volgens onze eigen methodes aangebracht op glasvezelversterkte bruggen, steigers, perrons en vlonders, maar ook op bijvoorbeeld scheeps- en parkeerdekken. Door de vrije keuze in RAL-kleuren en type materiaal kunt u zelf de unieke uitstraling van uw GVK brugdek bepalen. Ongeacht de toepassing en uitstraling kiest u met een slijtlaag voor een veilig en betrouwbaar gebruik.